Hilversum, 6 juni 2018  Afgelopen woensdag 6 juni hebben QNH PerfectView en Xillio een gezamenlijk evenement georganiseerd met als insteek tips en tricks uit te wisselen over migraties naar een nieuw zaaksysteem. Beide organisaties hebben veel ervaring op het gebied van migraties. Waar QNH PerfectView zich bezig houdt met de implementatie en inrichting van zaaksystemen, zorgt Xillio voor de migratie van content van het oude systeem naar het nieuwe.

qnh_perfectview_kennisdeling_xillio_migratie_zaaksysteem


Het inspirerende verhaal over migraties

De sessie vond plaats in het karakteristieke kantoorpand van Xillio in Hilversum. Dit voormalig kantongerechtsgebouw bezit nog steeds de oude rechtszaal welke perfect gebruik kan worden als presentatieruimte.

Het eerste deel van de “round table” sessie werd verzorgd door Pieter Thijssen, Accountmanager Overheid bij QNH. Hij ging hierbij in op verschillende uitdagingen die klanten hebben als ze staan voor de keuze van een nieuw zaaksysteem. Daarbij werd vooral de keuze Cloud vs. On-premise uitgelicht en werden verschillende ervaringen toegelicht.

Vervolgens werd door Sjoerd Alkema, afdelingshoofd Professional Services & Solutions bij Xillio, een toelichting gegeven over de mogelijkheden bij een contentmigratie. Hiervoor vooral stil gestaan bij de toegevoegde waarde die Xillio biedt bij het verrijken van de data wanneer het van systeem A naar systeem B gaat.

Onze inspirerende sprekers hebben ook aandacht besteed aan andere belangrijke punten zoals hoe de implementatie van een zaaksysteem kosten kan besparen en hoe je gebruikers erbij kan betrekken.

Met de goede input van de aanwezige (overheids)organisaties is het boeiende sessie geworden welke zeker een vervolg gaat krijgen!